Home » Trimsalon in Uithoorn, geschikt voor elke hond!

Trimsalon in Uithoorn, geschikt voor elke hond!

Trimsalon Uithoorn

Moet jouw hond nodig naar de kapper en woon jij in de buurt van Uithoorn? De Trimsalon uit Uithoorn biedt mogelijkheden! Hier kan jij jouw hond namelijk met een gerust hart achterlaten voor een uitgebreide trimbeurt. Zo ziet jouw trouwe viervoeter er snel weer fris en fruitig uit!

Honden hebben haar

Honden hebben nou eenmaal haar. De ene meer dan de ander, maar toch. Net zoals bij mensen, moet dat haar worden onderhouden. De vacht van een hond is een belangrijk onderdeel van een hond. Het is niet alleen voor de sier. Het zorgt er ook voor dat de hond de juiste temperatuur behoudt. Dit is ook de reden waarom de meeste honden een ruiperiode hebben. Over het algemeen hebben honden twee periodes waarin ze haar verliezen. In het voorjaar maakt de wintervacht plaats voor de zomervacht en in het najaar verliest de hond zijn/haar zomervacht en wordt er plaats gemaakt voor een wintervacht. Bij een trimbeurt, wordt de losse ondervacht weggehaald.

Wat kun je verwachten bij een trimsalon?

De trimsalon in Uithoorn, doet meer dan alleen de ondervacht weghalen. Bij een trimbeurt denken mensen vaak alleen maar aan het knippen of plukken van de vacht. Vaak wordt er echter veel meer gedaan. Zo is het ook belangrijk dat de pootjes en oren worden verzorgd. Dit is namelijk ook belangrijk bij een hond. De nagels worden geknipt en het zooltje word geschoren. Ook worden de oren goed schoongemaakt. Na dit alles te hebben gedaan, reinigt de trimmer de hond, door middel van een lekker bad. Natuurlijk wordt de vacht van de hond daarna gedroogd.

Hoe vaak moet een hond getrimd worden?

De meeste honden hoeven maar twee keer in het jaar getrimd te worden. Sommige honden, zoals poedels, moeten vaker worden getrimd. Dit komt doordat ze een krulharige vacht hebben. Zij moeten vier tot acht keer per jaar getrimd worden. Dan heb je ook nog honden met meer onderwol. Zoals de Golden Retriever. Die worden twee tot vier keer per jaar getrimd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.