Home » Video marketing is de toekomst voor content

Video marketing is de toekomst voor content

video marketing

Video marketing is de perfecte manier om je bedrijf te promoten. Je kan met video marketing kiezen voor het promoten van een merk of de aangeboden producten en diensten door middel van een video. De aandachtspanne van consumenten wordt steeds kleiner en daarnaast blijkt uit onderzoek dat de meeste consumenten tegenwoordig de voorkeur geven aan video’s boven zelfs televisie kijken. Video marketing is een effectieve manier om de aandacht van consumenten vast te houden en gemiddeld kijkt 55 procent van de Nederlands minimaal een online video per dag. Video marketing is de toekomst van digitale en content marketing.

De voordelen van video marketing

Met video marketing heb je vele voordelen zoals dat kwalitatieve video’s vaak voorrang krijgen binnen zoekresultaten bij zoekmachines zoals Google en social media platforms zoals Facebook. Hierdoor genereer je meer traffic naar je website en daarnaast kijken consumenten liever een video over een product dan dat ze erover gaan lezen. Je kan bijvoorbeeld een nieuwsbrief maken met links naar video’s. Als je online video’s maakt dan zijn deze ook geschikt voor mobiel gebruik en dat is handig, want veel mensen bekijken video’s van een mobiele telefoon of tablet. Online video’s zijn ook gemakkelijk te verspreiden via advertenties en je kan zelf kiezen waar je met je online video adverteert.

Een aantal nadelen van video marketing

Op het moment dat je ervoor kiest om een kwalitatieve video te produceren dan zal dit geld kosten. Het is een stuk duurder dan het laten schrijven van normale content. Daarnaast heb je voor een goede video een goed script nodig, moet de video opgenomen en gemonteerd worden. Wil je eruit springen en niet een in een dozijn zijn met dezelfde soort video’s dan zal je hierin een investering moeten doen. Het voordeel is dan wel weer dat met een goeie video deze ook herinnerd wordt en misschien zelfs wel gedeeld wordt via social media. Een online video kan je niet zo gemakkelijk aanpassen als geschreven artikelen en als deze niet meer relevant is dan zal je een nieuwe video moeten maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.